Безплатна доставка в Европа за покупки над 1000 лв.
За да направите бърза поръчка, моля обадете се на телефон: 0888204961

КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ ВЪЗГЛАВНИЦА?

За да се насладите на пълноценен сън, възглавницата и също толкова важна, колкото и матрака. Събрахме накуп няколко полезни съвета какво да съобразите, за да направите най-добрия избор.

Удобството от възглавницата се влияе от характеристиките на матрака, върху който се използва. По тази причина препоръчваме, когато пробвате различни модели възглавници в магазина, да лежите върху матрак с възможно най-близка твърдост до тази на вашия или, в идеалния случай – върху мостра на матрака, който имате вкъщи. Така ще добиете максимално добра представа как ще усещате възглавницата по време на сън у дома.

Помислете за предпочитаната поза за сън

В зависимост от това как предпочитате да спите, ще имате нужда от различна по височина и твърдост възглавница.

Ако спите по корем, изберете възглавница с класическа форма, която да не изкривява врата.  Подходящата височина е до 12 см. Меко ядро от високоеластична пяна или мемори пяна ще позволи на главата да потъне удобно. Ако е възможно, избягвайте да спите по корем често, тъй като тази поза притиска органите и изкривява врата и кръста, което може да доведе до болки.

Ако спите настрани, изберете анатомичната възглавница. Вълнообразната форма позволява на ухото да прилегне към възглавницата, без да остава празно пространство и главата да виси. Възможно е и класическа възглавница да ви е удобна. В този случай е важно да изберете подходяща височина, която позволява вратът да е изправен и отпуснат.

За спане по гръб препоръката е за среднотвърда възглавница, дори и ако предпочитате по-висока такава. Важно е вратът да се отпуска, но да не потъва излишно. Анатомичната възглавница от по-високата й страна, също може да свърши работа, в случай, че вълнообразната форма ви е удобна.

Разнообразие от материали и обработки

На пазара ще намери много варианти за пълнеж на възглавници. Какво ще изберете зависи както от личните ви предпочитания, така и от някои фактори като алергии, например.

Пяна

Пяна е дишащ, антиалергичен, антиакарен и екологичен материал. Възглавниците от пяна предлагат разнообразие от нива на комфорт и могат да се използват във всяка позиция за сън.

Високоеластичната пяна е материал с висока разтегливост, която е проветрива и не задържа влага.

Мемори пяната позволява голямо разнообразие от продукти, които да отговорят на индивидуалните търсения. Мемори пяната може да бъде по-мека или по-твърда, да има релеф или прорези и да се комбинира по различни начини в една възглавница. Възглавниците с ядра изцяло от мемори пяна запазват правилна позиция на главата и врата по време на сън. Материалът е антиалергичен, антиакарен, не задържа прах и поддържа високо ниво на хигиена.

Гел пяната е дишащ материал, който осигурява постоянно суха среда и усещане за свежест и прохлада. Особено подходяща е за хора, на които често им е топло, когато спят. В комбинация с мемори пяна тя допринася за комфортен и приятен сън.

Пух

Пухът е традиционен материал за пълнеж на възглавници. Гъшият е натурално много мек и в него главата потъва, особено ако възглавницата не е достатъчно висока. материал, който предлага изключително меко усещане по време на сън. Тъй като е материал с натурален произход, гъшият пух предразполага към развитие на бактерии и микроорганизми и възглавниците с този пълнеж нямат дълъг период на употреба.

Пухът е и на по-висока цена. Алтернатива е силиконизираният пух, който предлага подобно усещане, но на по-добра цена.

Текстил

Макар че възглавницата се облича с калъфка, текстилът понякога влиза в контакт с кожата и затова е важно как е обработен.

Съставки като Алое Вера правят текстила подходящ и за най-чувствителната кожа, а охлаждащи текстили могат да ви донесат по-спокоен сън, ако ви е топло през нощта.

Ако се борите с алергии, непременно търсете възглавници със сваляем калъфи, които можете да почиствате често, както и текстили с антиалергична обработка.

Забележка: Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Възможно е разминаване с наличност и цени поради технологичното време, необходимо за осъвременяване на цените. Фирмата не носи отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристиките му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.