4 стресиращи неща, които не знаехте, че са повлияли на съня ви

Животът е твърде кратък, за да се безпокоите за малките неща.

Всички сме чували подобни мъдри цитати, но всъщност си мислим, че те не ни засягат точно сега.

В действителност, има много доказателства, че стресът може директно да се свързва със здравословни проблеми – включително и недостатъчно качествен сън. Без здравословен сън, много области от живота ви са засегнати отрицателно – от работата до способността да общувате в една връзка.

Според ново изследване за матраци – Защо американците имат проблеми със съня? Хората, които не получат достатъчно сън (по-малко от 5 часа всяка нощ), са два пъти по-склонни да се повлияят от стресовите ситуации. Сред тези, които не получават достатъчно сън.

Въз основа на проучването за матраци, има четири неща, които могат да повлияят на съня ви и как можете да ги използвате, за да спите по-добре тази вечер:

Изключете от мрежата: Оставете телефона си в другата част на стаята
Знаехте ли, че онези, които са подложени на стрес, са тези, които по-активно гледат телевизия, компютъра и мобилното си устройство на час преди леглото?
Опитайте се да избегнете изкушението да гледате шоу на вашия телевизор или iPad, за да се отпуснете преди лягане.

Дръжте хладилникът затворен през нощта: Избягвайте нощните „прихапвания“

Около 24% от хората с изключително натоварване се наслаждават на лека закуска един час преди леглото, в сравнение с 11% от по-малко подчертаната тълпа.

Има много опции за храна и напитки, които насърчават добър нощен сън повече от други.
Домашният любимец няма място на леглото!

Знаете ли, че стресираните хора също са по-склонни да спят с домашни любимци? Според скорошното проучване, хората, които са изключително стресирани, са два пъти по-склонни да спят с домашните си любимци, отколкото тези, които са по-малко стресирани.

Има много лични фактори, които трябва да имате предвид, когато решите дали е най-добре да оставите своя четирикрак приятел да се качи на леглото ви.

Правилна позиция по време на сън

Чувствате се неудобно в леглото си? Може би се обръщате от гърб по корем и обратно? Това може да е признак на стрес. 40% от стресираните хора променят позициите на съня през нощта, хвърлят и обръщат своята завивка.
Един лесен начин да почивате по-добре на вашия матрак е да се уверите, че тялото ви има правилната позиция спрямо матрака върху, който спите.

След като разберете каква е вашата позиция на сън, можете да получите информация от специалистите по продажба на матраци за правилните матраци, възглавници, с които да държите тялото си в правилна позиция, докато спите.

Няма съмнение, че тези, които са натоварени, искат повече сън. Стресът и нуждата от здравословен сън на нашия организъм са много преплетени, всяка от които оказва значително влияние върху другия.

Където и да попадаш в спектъра на стреса / 1 до 4/, помисли си как можеш лесно да промениш това още днес, за да ти помогне да си почиваш по-добре през нощта.
Може да е липсата на удобен матрак или сърфирането преди сън? Каквотои да е причината, разбери я още днес и я елеминирай веднага.